Reseptit

Lihapulla-minestrone

Lihapullat kypsyvät näppärästi minestronen joukossa ja säilyvät samalla kosteina ja mehevinä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • tilkka oliiviöljyä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 dl raastettua kuivaa leipää
  • 1 dl hienonnettua salviaa ja basilikaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Minestrone

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 2–3 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 l paseerattua tomaattia
  • 1 l tuhtia lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl pientä pastaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita ensin lihapullataikina. Hienonna sipuli, ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt sipuli, leipäraaste, yrtit, kananmuna, kerma, suola ja mustapippuri. Vaivaa taikinaa puuhaarukalla hetki ja jätä sivuun odottamaan.

2. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli, kuutioi selleri ja porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa tai padassa, ja kuullota sipuleita sekä juureksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja lihaliemi sekä mausteet. Kiehauta ja hauduta kannen alla 20 minuuttia. Lisää pasta.

3. Pyöritä lihapullat valmiiksi, ja nostele ne pataan kypsymään. Hauduttele vielä 15–20 minuuttia, niin että lihapullat kypsyvät.

4. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Katso myös:
Itämainen lihapullakeitto, Ruoka.fi
Lihapullapata, Ruoka.fi
Lihapulla-tortellinikeitto, Kotiliesi.fi

X