Lindströmin pihvit kapristen kera
Lindströmin pihvit on klassikkoruoka, eikä syyttä. Punajuuri antaa jauhelihapihveihin mehevyyttä ja kaprikset sopivaa kipakkuutta.
Ainekset
- 500 g luomupaistijauhelihaa
- 2 keskikokoista etikkapunajuurta
- 1 iso maustekurkku
- 1 keitetty jauhoinen peruna
- 1 sipuli
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua valkopippuria
Friteeratut kaprikset
- 1 dl 1 purkki (50/35 g) kapriksia
- öljyä friteeraamiseen
Kermakastike
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl lihafondia
- pihvien paistoliemi
Valmistusohje
1. Raasta ensin kulhoon punajuuret, maustekurkku, peruna ja sipuli. Sekoita joukkoon jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
2. Huuhtele kaprikset juoksevan veden alla siivilässä. Kuivaa huolella talouspaperin avulla. Friteeraa kaprikset kuumassa öljyssä kahteen kertaa, jottasaat niistä rapeita.
3. Keitä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike pihvien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous