8.5.2012

Lindströmin pihvit kapristen kera

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lindströmin pihvit on klassikkoruoka, eikä syyttä. Punajuuri antaa jauhelihapihveihin mehevyyttä ja kaprikset sopivaa kipakkuutta.

Ainekset

500 g luomupaistijauhelihaa
2 keskikokoista etikkapunajuurta
1 iso maustekurkku
1 keitetty jauhoinen peruna
1 sipuli
2 kananmunaa
2 rkl kuohukermaa
1 tl suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria

Friteeratut kaprikset

1 dl 1 purkki (50/35 g) kapriksia
öljyä friteeraamiseen

Kermakastike

2 dl kuohukermaa
1 rkl lihafondia
pihvien paistoliemi

Valmistusohje

1. Raasta ensin kulhoon punajuuret, maustekurkku, peruna ja sipuli. Sekoita joukkoon jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

2. Huuhtele kaprikset juoksevan veden alla siivilässä. Kuivaa huolella talouspaperin avulla. Friteeraa kaprikset kuumassa öljyssä kahteen kertaa, jottasaat niistä rapeita.

3. Keitä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike pihvien kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *