Reseptit

Lindströmin pihvit kapristen kera

Lindströmin pihvit on klassikkoruoka, eikä syyttä. Punajuuri antaa jauhelihapihveihin mehevyyttä ja kaprikset sopivaa kipakkuutta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g luomupaistijauhelihaa
  • 2 keskikokoista etikkapunajuurta
  • 1 iso maustekurkku
  • 1 keitetty jauhoinen peruna
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua valkopippuria

Friteeratut kaprikset

  • 1 dl 1 purkki (50/35 g) kapriksia
  • öljyä friteeraamiseen

Kermakastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl lihafondia
  • pihvien paistoliemi

Valmistusohje

1. Raasta ensin kulhoon punajuuret, maustekurkku, peruna ja sipuli. Sekoita joukkoon jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

2. Huuhtele kaprikset juoksevan veden alla siivilässä. Kuivaa huolella talouspaperin avulla. Friteeraa kaprikset kuumassa öljyssä kahteen kertaa, jottasaat niistä rapeita.

3. Keitä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike pihvien kanssa.

X