Reseptit

Linssilasagne

Linssilasagne on helppotekoinen uuniruoka. Isosta annoksesta riittää pienessä perheessä syötävää pariksikin päiväksi. Jos haluat pakastaa lasagnea, kypsennä se kahdessa vuoassa. Vältä turhaa ostamista ja tarkista jää- ja maustekaapin valikoimat ennen kauppareissua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssilasagne

  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä, lanttua tai palsternakkaa
  • 1-2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tlk (à 230 g) linssejä (kypsiä)
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 200 g ranskankermaa (kasvi- tai maitopohjaista)
  • n. 150 g juustoraastetta (kannikoista raastettua)
  • 8-9 lasagnelevyä

Valmistusohje

Linssilasagne tehdään helposti näin:

1. Kuori ja raasta juurekset. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo linssit kylmällä vedellä siivilässä. Kuullota kasvisraasteita ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja vesi kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää mausteet. Hauduta kastiketta noin 20 minuuttia.

3. Laita kerros linssikastiketta uunivuoan pohjalle, lisää päälle lasagnelevyjä vuorotellen kastikkeen ja basilikanlehtien kanssa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevykerros. Sekoita juustoraaste ranskankermaan ja levitä seos lasagnelevyjen päälle.

4. Kypsennä linssilasagne 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen tekeytyä jonkin aikaa folion alla ennen tarjoamista.

Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Katso myös Kotiliesi.fi: 3 x kasvislasagne

X