Reseptit

Linssinugetit

Nugetit sopivat myös kasvisruokailijalle, varsinkin jos ne ovat näin herkkulisia kuin tämän ohjeen linssinugetit. Valmiit linssiherkut voidaan nauttia vaikka tortillojen tai jonkun herkullisen kastikkeen kera.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl currya
  • 2.5 dl punaisia linssejä
  • 1 prk (200 g) kookosmaitoa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • pinnalle:
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Kääräise linssinugetit vaikkapa tortillakääröön ja nauti erilaisten kastikkeiden ja salaatin kanssa.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita, raastettua inkivääriä ja mausteita öljyssä hetken aikaa.
2. Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja kookosmaito. Anna nesteen kiehahtaa. Lisää joukkoon vesi. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
3. Nosta kattila syrjään ja mausta chilitahnalla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna linssiseoksen jäähtyä. Soseuta halutessasi linssiseosta hieman perunanuijalla. Sekoita joukkoon perunajauhot.
4. Muotoile linssimassasta 12 pientä nugettia. Pyörittele nugetit seesaminsiemenissä. Paista öljyssä pannulla molemmin puolin rapeiksi.

X