11.3.2013

Linssinugetit

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl juustokuminaa
0.5 tl currya
2.5 dl punaisia linssejä
1 prk (200 g) kookosmaitoa
3 dl vettä
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
pinnalle:
0.5 dl seesaminsiemeniä

paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

Kääräise linssinugetit vaikkapa tortillakääröön ja nauti erilaisten kastikkeiden ja salaatin kanssa.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita, raastettua inkivääriä ja mausteita öljyssä hetken aikaa.
2. Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja kookosmaito. Anna nesteen kiehahtaa. Lisää joukkoon vesi. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
3. Nosta kattila syrjään ja mausta chilitahnalla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna linssiseoksen jäähtyä. Soseuta halutessasi linssiseosta hieman perunanuijalla. Sekoita joukkoon perunajauhot.
4. Muotoile linssimassasta 12 pientä nugettia. Pyörittele nugetit seesaminsiemenissä. Paista öljyssä pannulla molemmin puolin rapeiksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi