Reseptit

Lohikyljykset chili-sitruunamarinadissa

Kirjolohesta saa leikattua kauniit medaljongit, jotka pysyvät grillissä mukavasti koossa nahan ansiosta. Chili-sitruunamarinadin juju on ripaus savusuolaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (1–1 1/2 kg) kokonainen kirjolohi

Marinadi:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 tl savusuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl hienonnettua tilliä tai korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kirjolohen pää ja pyrstö pois (niistä voi keittää vaikkapa hyvän, maistuvan liemen). Paloittele kala 2 1⁄2–3 sentin paksuiksi medaljongeiksi. Laita ne laakeaan vuokaan.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se vuokaan. Kääntele kalapalat hyvin marinadissa. Peitä vuoka kelmulla ja anna kalan maustua noin tunnin verran huoneen lämmössä.

3. Grillaa kirjolohimedaljongit kypsiksi.

4. Tarjoile vaikkapa grillattujen bataattien ja vihreän salaatin kera.

X