Reseptit

Lohipyttipannu

Maistuva lohipyttipannu on hyvää arkiruokaa. Voit halutessasi paistaa pyttiksen päälle vielä kananmunan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipyttipannu

  • 800 g keitettyjä perunoita
  • 1 punasipuli
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
  • 500 g lämminsavulohta

Kastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Lohipyttipannu tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele perunat. Hienonna punasipuli. Revi lehtikaaleista paksut lehtiruodit pois ja suikaloi lehdet.

2. Kuumenna oliiviöljy ja voi isossa paistinpannussa ja ruskista perunat. Lisää sipuli ja lehtikaali ja paista hetki.

3. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä.

4. Paloittele joukkoon savulohi ja anna sen kuumentua.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa lohipyttipannu kastikkeen kanssa.

Katso myös: Sienipyttipannu

Katso myös Kotiliesi.fi: Bellmannin vegepannu

X