Luumukakku
Luumu-kermakakku on päältä rapea, sisällä on pehmeä kermatäyte. Lehtitaikinan voi hyvin paistaa etukäteen ja kakun koota vasta tarjoilupäivänä.
Ainekset
Luumukakku:
- 1 pkt (800 g) lehtitaikinaa
- 1 kananmuna
Luumutäyte:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 200 g pehmeää maitorahkaa
- 2 dl luumusosetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 liivatelehteä
Kermatäyte:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 50 g pehmeää maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
Pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Luumukakku leivotaan helposti näin:
1. Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Jaa taikina kahtia ja kauli molemmat puoliskot 20 x 25 cm:n kokoisiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Leikkaa toinen taikinalevy 20 neliöksi.
2. Pistele kokonainen levy haarukalla. Voitele pinta rikkivatkatulla munalla. Peitä levy leivinpaperilla ja toisella pellillä, jotta taikina ei kupruile paistamisen aikana. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Voitele taikinapalat munalla ja paista noin 15 minuuttia.
3. Vatkaa 4 dl kermaa ja 4 rkl sokeria vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Lisää maitorahka ja luumusose toiseen osaan kermavaahtoa. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos luumutäytteeseen ohuena nauhana. Anna täytteen jähmettyä hieman ja levitä se pohjan päälle.
4. Sekoita rahka loppuun kermavaahtoon. Mausta vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella. Pursota kermavaahto luumutäytteen päälle. Lisää päälle taikinaneliöt. Viimeistele luumukakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Katso myös: Puolalainen luumu-marenkikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Talvinen luumukakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous