Reseptit

Maapähkinä-vadelmakranssit

Täyteläistä maapähkinävoikranssia piristää keskelle pursotettu vadelmahillosydän.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinä-vadelmakranssit:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl vaniljajauhetta

Lisäksi:

  • 1 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Vatkaa kulhossa voi tai margariini, maapähkinävoi ja tomusokeri keskenään tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Kaavi taikina pursotinpussiin, jossa on esim. kranssitylla. Pursota keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Siirrä pelti kylmään noin puoleksi tunniksi, jotta keksit jähmettyvät.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista keksejä noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä. Pursota tai lusikoi keksien keskelle vadelmahilloa.

X