Reseptit

Mangojäätelö

Helposta mangojäätelöstä voi tehdä pikaversion soseuttamalla mangot puolijäisinä muiden aineiden kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mangojäätelö:

  • 2 ps (300 g) pakastemangokuutioita
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

1. Nosta mangokuutiot sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana tai sulata ne mikroaaltouunissa sulatusteholla.

2. Valuta mangot monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää vaniljarahka, tomusokeri ja limetin mehu. Aja muutaman minuutin ajan tasaiseksi soseeksi.

3. Valuta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan, kunnes rakenne on sopivaa. Jos et omista jäätelökonetta, valuta jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita muutamia kerto- ja pakastamisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes rakenne on jäätynyt.

X