mansikka-juustokakku
Reseptit

Mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakku kruunaa tulevan juhlakauden. Käytä kakun koristeluun tummaa ja valkoista suklaata.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g margariinia

Limettitäyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 limetin raastettu kuori + mehu
  • 5 dl vispikermaa
  • 7 liivatelehteä

Mansikkatäyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
  • 5 dl vispikermaa
  • 8 liivatelehteä

koristeluun

  • tummaa ja valkoista suklaata

Valmistusohje

Mansikka-juustokakku valmistuu näin.

1. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm. Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.

2. Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivateliuoksen joukkoon ja lisää seos täytteeseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada mansikka-juustokakun täyte pienempään vuokaan ja pakasta kaksi tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.

3. Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettitäyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna mansikka-juustokakun hyytyä kylmässä.

Mansikka-juustokakku koristellaan näin:  Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Pane suklaat muovipusseihin ja leikkaa kulmiin hyvin pienet reiät. Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen mansikka-juustokakun pinnalle.

Katso myös: Mansikka-rahkakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-raparperitorttu

X