Reseptit

Mansikka-juustokakku

8.5.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos
Mansikka-juustokakku kruunaa tulevan juhlakauden. Käytä kakun koristeluun tummaa ja valkoista suklaata.

Ainekset

200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Limettitäyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
3 limetin raastettu kuori + mehu
5 dl vispikermaa
7 liivatelehteä

Mansikkatäyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
5 dl vispikermaa
8 liivatelehteä

koristeluun

tummaa ja valkoista suklaata

Valmistusohje

1. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm. Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.

2. Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivateliuoksen joukkoon ja lisää seos täytteeseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada täyte pienempään vuokaan ja pakasta kaksi tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.

3. Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettitäyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna kakun hyytyä.

Koristelu: Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Pane suklaat muovipusseihin ja leikkaa kulmiin hyvin pienet reiät. Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen kakun pinnalle.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme