Mansikka-juustokakku
Mansikka-juustokakku kruunaa tulevan juhlakauden. Käytä kakun koristeluun tummaa ja valkoista suklaata.
Ainekset
- 200 g Digestive-keksejä
- 75 g margariinia
Limettitäyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1.5 dl sokeria
- 3 limetin raastettu kuori + mehu
- 5 dl vispikermaa
- 7 liivatelehteä
Mansikkatäyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 400 g makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
- 5 dl vispikermaa
- 8 liivatelehteä
koristeluun
- tummaa ja valkoista suklaata
Valmistusohje
Mansikka-juustokakku valmistuu näin.
1. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm. Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.
2. Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivateliuoksen joukkoon ja lisää seos täytteeseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada mansikka-juustokakun täyte pienempään vuokaan ja pakasta kaksi tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.
3. Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettitäyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna mansikka-juustokakun hyytyä kylmässä.
Mansikka-juustokakku koristellaan näin: Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Pane suklaat muovipusseihin ja leikkaa kulmiin hyvin pienet reiät. Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen mansikka-juustokakun pinnalle.
Katso myös: Mansikka-rahkakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-raparperitorttu
Kommentit
Vähän vaikea tehdä, mutta mieheni on mestarikokki hänen ponkko täyttyy tästä herkusta 🙂
Kommentit
Vähän vaikea tehdä, mutta mieheni on mestarikokki hänen ponkko täyttyy tästä herkusta 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous