8.5.2012

Mansikka-juustokakku

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Limettitäyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
3 limetin raastettu kuori + mehu
5 dl vispikermaa
7 liivatelehteä

Mansikkatäyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
5 dl vispikermaa
8 liivatelehteä

koristeluun

tummaa ja valkoista suklaata

Valmistusohje

1. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm. Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.

2. Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivateliuoksen joukkoon ja lisää seos täytteeseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada täyte pienempään vuokaan ja pakasta kaksi tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.

3. Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettitäyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna kakun hyytyä.

Koristelu: Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Pane suklaat muovipusseihin ja leikkaa kulmiin hyvin pienet reiät. Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen kakun pinnalle.

Kommentit (1)

Vähän vaikea tehdä, mutta mieheni on mestarikokki hänen ponkko täyttyy tästä herkusta 🙂




0



0

Vähän vaikea tehdä, mutta mieheni on mestarikokki hänen ponkko täyttyy tästä herkusta 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi