Reseptit

Mansikkakiivi-tartaletti

Koristele mansikkakiivi-tartaletti kauniisti mansikka- ja kiivisiivuilla.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

muropohja:

  • 3 munaa
  • 0.8 dl sokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 4 dl kermaa (noin)
  • vispaantuvaa vanilliinikastiketta
  • mansikkahilloa
  • mansikoita
  • ananaskirsikoita

hyytelö:

  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl hyytelösokeria

koristeluun:

  • tuoreita marjoja
  • hedelmiä

Valmistusohje

Muropohja:
(valmistetaan edellisenä päivänä)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot joukkoon. Levitä taikina korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan tasaisesti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Paista pohja noin 190 asteessa 15 minuuttia.

Täyte
Vatkaa  kerma kuohkeaksi, mausta vispaantuvalla vanilliinikastikkeella ja lisää sitten kermavaahtoon hyvää mansikkahilloa Laita kermavaahto pohjalle ja muotoile
puoliympyrän muotoon. Asettele päälle mansikat ja ananaskirsikat.

tartaletti

Voit hyytelöidä kakun (1dl vettä, ½ dl hyytelösokeria). Voit koristella myös muilla tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Resepti: Dan Leinson, Kakkukeisari

X