Reseptit

Manteli-marjapiirakka

Käytä manteli-marjapiirakkaan valmista marjasekoitusta tai kokoamieluinen makusinfonia oman pakastimesi antimista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Manteli-marjapiirakka

  • 125 g pehmeää voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kardemummaa tai 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 1 l pakastemarjasekoitusta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl (hillo)sokeria
  • 50 g mantelilastuja

Valmistusohje

Manteli-marjapiirakka leivotaan näin helposti:

1. Sekoita kuivat aineet pehmeään rasvaan. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (22-24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita puoleksi sulaneisiin marjoihin sokeri ja perunajauhot, kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

3. Tarjoa manteli-marjapiirakka hyvän kahvin ja vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan mustaherukkapiirakka

X