Reseptit

Mantelikuhaa ja seesamikastiketta

25.10.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mantelikalan voi valmistaa nopeasti ja kevyesti myös paistinpannulla. Keitä kalan seuraksi parsakaalia ja perunoita.

Ainekset

400-500 g kuhafileitä
1 tl hienoa merisuolaa
1 pussi (80 g) mantelirouhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 kananmunaa
voi-öljyseosta

Kastike:

2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja anna maustua jonkin aikaa.

2. Kaada mantelirouhe lautaselle ja mausta se raastetulla sitruunankuorella. Riko munat syvälle lautasella, lisää tilkka vettä ja sekoita. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten mantelirouheessa.

3. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista kalapaloja kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia puoleltaan. Nosta pannu pois levyltä ja anna kalan vielä jälkikypsyä hetki.

4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kuhan kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi