Reseptit

Mantelikuhaa ja seesamikastiketta

Mantelikalan voi valmistaa nopeasti ja kevyesti myös paistinpannulla. Keitä kalan seuraksi parsakaalia ja perunoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Mantelikuhan voi valmistaa nopeasti paistinpannulla. Keitä kalan seuraksi parsakaalia ja perunoita.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mantelikuha:

  • 400-500 g kuhafileitä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1-2 kananmunaa
  • voi-öljyseosta

Kastike:

  • 2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja anna maustua jonkin aikaa.

2. Kaada mantelirouhe lautaselle ja mausta se raastetulla sitruunankuorella. Riko munat syvälle lautasella, lisää tilkka vettä ja sekoita. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten mantelirouheessa.

3. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista kalapaloja kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia puoleltaan. Nosta pannu pois levyltä ja anna kalan vielä jälkikypsyä hetki.

4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kuhan kera.

X