Mantelikuhaa ja seesamikastiketta
Mantelikalan voi valmistaa nopeasti ja kevyesti myös paistinpannulla. Keitä kalan seuraksi parsakaalia ja perunoita.
Ainekset
Mantelikuha:
- 400-500 g kuhafileitä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1-2 kananmunaa
- voi-öljyseosta
Kastike:
- 2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
- 2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja anna maustua jonkin aikaa.
2. Kaada mantelirouhe lautaselle ja mausta se raastetulla sitruunankuorella. Riko munat syvälle lautasella, lisää tilkka vettä ja sekoita. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten mantelirouheessa.
3. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Paista kalapaloja kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia puoleltaan. Nosta pannu pois levyltä ja anna kalan vielä jälkikypsyä hetki.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kuhan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous