Reseptit

Marinoidut fenkoli-silakkafileet

Tämä silakkaruoka valmistetaan Rouva Kasviksenakin tunnetun ruokatoimittaja Pirjo Toikkasen ohjeella. Idean tähän silakkaruokaan Pirjo nappasi viime keväänä Ligurian-lomamatkalla. Siellä silakan tilalla oli sardelleja. Silakat voi halutessaan nylkeä nahattomiksi ennen marinointia.

Teksti:
Pirjo Toikkanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamediaa

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakat:

  • 600 g pieniä silakoita tai
  • 300 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 salaattifenkoli

Marinadi:

  • 1 dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sokeria

Lisäksi:

  • 1-2 tl roseepippureita
  • sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi silakat. Poista halutessasi fileistä nahka. Mausta fileet suolalla.

2. Valmista marinadi. Raasta sitruunasta kuorta ja laita sivuun. Purista sitruunan mehu. Sekoita marinadin ainekset. Ota 3/4 marinadista ja valele kalafileille niin, että ne peittyvät kokonaan. Sekoita varoen. Anna maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.

3. Leikkaa huuhtaistu fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Jaa fenkoli neljälle lautaselle, valele päälle jäljelle jäänyt marinadi

X