Reseptit

Marinoidut muikut

Marinoidut muikut ovat loistavaa kesäruokaa.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tuoreita muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl pippuria

Paistamiseen

  • voita

Liemi

  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl etikkaa
  • 0.5 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 0.5 rkl katajanmarjoja tai mustapippureita
  • 1 punasipuli

Valmistusohje

1. Perkaa, huuhdo ja valuta muikut. Sekoita lautasella keskenään ruisjauhot, suolaa ja pippuri. Kääntele kalat seoksessa, varista pois ylimääräiset jauhot. Paista muikut kypsiksi joko pelkässä voissa tai voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä haaleaksi.

2. Kiehauta vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä haaleaksi ja kaada kalojen päälle.

3. Lisää pinnalle punasipulirenkaat, peitä astia kelmulla. Anna maustua viileässä 3–6 tuntia.

X