Marinoidut muikut
Marinoidut muikut ovat loistavaa kesäruokaa.
Ainekset
- 500 g tuoreita muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl pippuria
Paistamiseen
- voita
Liemi
- 2.5 dl vettä
- 0.5 dl etikkaa
- 0.5 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 0.5 rkl katajanmarjoja tai mustapippureita
- 1 punasipuli
Valmistusohje
1. Perkaa, huuhdo ja valuta muikut. Sekoita lautasella keskenään ruisjauhot, suolaa ja pippuri. Kääntele kalat seoksessa, varista pois ylimääräiset jauhot. Paista muikut kypsiksi joko pelkässä voissa tai voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä haaleaksi.
2. Kiehauta vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä haaleaksi ja kaada kalojen päälle.
3. Lisää pinnalle punasipulirenkaat, peitä astia kelmulla. Anna maustua viileässä 3–6 tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous