Marjapaistos
Marjapaistos on oikea makujen ihmemaa. Siinä maistuvat lempeä kaura, kirpakat appelsiini ja inkivääri sekä pähkinäinen manteli.
Ainekset
- 400 g pakastettuja marjoja (mansikkaa, mustikkaa, herukoita, vadelmia)
- 4 rkl hyytelösokeria
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 appelsiini
- 1 appelsiinin raastettu kuori
muruseos:
- 1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl mantelilastuja
- 2/3 dl tummaa sokeria
- 50 g rasiamargariinia (rasvaa 60 %)
Valmistusohje
Marjapaistoksessa maistuvat appelsiini ja inkivääri, rapeutta antavat kaura ja manteli.
- Sekoita hyytelösokeri marjoihin. Kuori ja pilko inkivääri, pese ja raasta appelsiininkuori ja sekoita marjoihin. Pilko appelsiini ja lisää seokseen. Ota osa kuoriraasteesta sivuun koristelua varten.
- Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, hienonnetut mantelilastut ja 1/2 dl sokeria keskenään ja nypi rasva sekaan.
- Annostele marjaseos pikkuvuokiin, lisää muruseosta päälle ja ripottele jokaiseen päällimmäiseksi hiukan tummaa sokeria.
- Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia ja tarjoa hiukan jäähtyneenä. Koristele annokset kuoriraasteella.
Lisäksi: 1 dl rasvatonta kylmää maitoa tai muutama ruokalusikallinen valmista vaniljakastiketta (rasvaa 3 %)
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous