Reseptit

Marjapaistos

Marjapaistos on oikea makujen ihmemaa. Siinä maistuvat lempeä kaura, kirpakat appelsiini ja inkivääri sekä pähkinäinen manteli.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakastettuja marjoja (mansikkaa, mustikkaa, herukoita, vadelmia)
  • 4 rkl hyytelösokeria
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 appelsiini
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

muruseos:

  • 1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2/3 dl tummaa sokeria
  • 50 g rasiamargariinia (rasvaa 60 %)

Valmistusohje

Marjapaistoksessa maistuvat appelsiini ja inkivääri, rapeutta antavat kaura ja manteli.

  1. Sekoita hyytelösokeri marjoihin. Kuori ja pilko inkivääri, pese ja raasta appelsiininkuori ja sekoita marjoihin. Pilko appelsiini ja lisää seokseen. Ota osa kuoriraasteesta sivuun koristelua varten.
  2. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, hienonnetut mantelilastut ja 1/2 dl sokeria keskenään ja nypi rasva sekaan.
  3. Annostele marjaseos pikkuvuokiin, lisää muruseosta päälle ja ripottele jokaiseen päällimmäiseksi hiukan tummaa sokeria.
  4. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia ja tarjoa hiukan jäähtyneenä. Koristele annokset kuoriraasteella.

Lisäksi: 1 dl rasvatonta kylmää maitoa tai muutama ruokalusikallinen valmista vaniljakastiketta (rasvaa 3 %)

X