Reseptit 20.4.2016

Marokkolainen kikhernekeitto

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mausteet tuovat tuhtiin kasviskeittoon lämpöä ja mausteista potkua.

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl harissatahnaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl kurkumaa
1 kesäkurpitsa
1 prk (400/265 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
7 dl kasvislientä
1/2 sitruunan mehu

Pinnalle

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota sipuleita ja porkkanapaloja öljyssä kattilassa raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa hetken aikaa.

2. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista pehmein sisus. Leikkaa puolikkaat kolmeksi pitkäksi lohkoksi ja paloittele. Lisää kattilaan kuullotettujen kasvisten ja mausteiden joukkoon kesäkurpitsat, huuhdellut ja valutetut kikherneet, tomaattimurska sekä kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsyneet.

3. Lisää keiton joukkoon sitruunamehu. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Katso myös:
Kikhernepataa ja riisiä, Ruoka.fi
Kikherne-porkkana-perunapihvit, Ruoka.fi
Kasviscurry, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi