Reseptit

Mausteinen jauhelihasalaatti

Mausteinen jauhelihasalaatti tarjotaan rapeakuorisen leivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chili
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 3 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 400 g vähärasvaista jauhelihaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 limetin mehu
  • 1 kerä jäävuorisalaattia tai muuta rapeaa salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja suikaloi tai kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo kevätsipulit ja leikkaa ne vinoiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää jauheliha pienissä erissä pannuun ruskistumaan.Lisää valkosipuli, chili, paprika sekä kesäkurpista ja jatka paistamista hetki. Lisää kevätsipulit.

3. Mausta jauhelihaseos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä limettimehulla. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Levitä jauhelihaseos salaatinlehtien päälle.

X