Reseptit

Mausteinen jauhelihasalaatti

10.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mausteinen jauhelihasalaatti tarjotaan rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

2–3 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
1 vihreä paprika
1 pieni kesäkurpitsa
3 kevätsipulia
2 rkl öljyä
400 g vähärasvaista jauhelihaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 limetin mehu
1 kerä jäävuorisalaattia tai muuta rapeaa salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja suikaloi tai kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo kevätsipulit ja leikkaa ne vinoiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää jauheliha pienissä erissä pannuun ruskistumaan.Lisää valkosipuli, chili, paprika sekä kesäkurpista ja jatka paistamista hetki. Lisää kevätsipulit.

3. Mausta jauhelihaseos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä limettimehulla. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Levitä jauhelihaseos salaatinlehtien päälle.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *