Reseptit

Mausteinen kaalisalaatti

Raikkaan mausteinen ja ihanan mehevä kaalisalaatti sopii välipalaksi, alkupalaksi tai lisukkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen kaalisalaatti

  • 1/2 uuden sadon valkokaali
  • 1 nippu retiisiä
  • n. 10 cm retikkaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 ruukku minttua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kastike:

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 ruukku minttua
  • 1/2 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Mausteinen kaalisalaatti syntyy näin helposti:

1. Suikaloi kaali, retiisit, retikka ja punasipuli. Hienonna chili ja yrtit.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää joukkoon oliiviöljy, limettimehu, hunaja sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile mausteinen kaalisalaatti kastikkeen kera.

Katso myös: Syksyn mehevimmät kaaliruoat – reseptit koko viikoksi

Lue myös: Hapankaali on monikäyttöinen superraaka-aine – syö hapankaalia sellaisenaan tai upota se keittoon, pataan tai piirakkaan

X