Muoti

Leveälahkeiset housut ovat tämän kevään huipputrendi – näin yhdistät ne asuusi tyylikkäästi

Miten leveät lahkeet yhdistetään muuhun asuun? Katso inspiroivat kuvat Pariisin kaduilta.

Teksti:
Liisa Kokko
Kuvat:
Marica Rosengård

Leveät lahkeet näyttävät hyvältä niin farkku-, kašmir- kuin kangashousuissakin.

Miten leveät lahkeet yhdistetään muuhun asuun? Katso inspiroivat kuvat Pariisin kaduilta.

Muotipääkaupunki Pariisin kaduilla näkyy, että lahkeet ovat tänä keväänä todellakin leveät. Camille, Clairon ja muut kulkijat näyttävät mallia, kuinka yhdistää leveälahkeiset housut muuhun asuun.

Leveälahkeiset housut monella eri tyylillä

Camille Witt
© Marica Rosengård

Camille Witt, kuvittaja

– Rakkain harrastukseni on neulominen. Olenkin kutonut ylläni olevan villapaidan ja pikkuhuivin. Ostin tämän Skall Studion takin, koska arvostan merkin vastuullisuusajattelua. Kevääksi olen hankkimassa väljän bleiserin pinkkinä, oranssina tai ruskeana. Ne ovat nimittäin lempivärini.

Lue myös Kotiliesi.fi: Leveälahkeiset housut näyttävät hyvältä monenlaisista kankaista ommeltuna – tulosta kaava

Sarah Lipton Lerer
© Marica Rosengård

Sarah Lipton Lerer, sisäänostaja

– Asun New Yorkissa, jota rakastan, mutta on Pariisi vain niin inspiroiva ja kauneudella kyllästetty kaupunki. Tulen juuri Isabel Marantin ensi syksyn mallistoa esittelevästä näytöksestä, joka oli fantastinen. Nahkapaitani on Christopher Esberin, liituraitahousut Rosie Assoulinin ja laukkuni Chanelin.

Michelle
© Marica Rosengård

Michelle, muotialan opiskelija

– Käytän paljon värejä, mutta pidän selkeälinjaisista vaatteista ja simppelistä tyylistä. Menen myös mukavuus edellä, kuten kašmirasustani voi päätellä. En voisi kuvitella käyttäväni suuria kuvioita tai rönsyileviä frilloja. Opiskelujeni jälkeen haluaisin esimerkiksi sisäänostajaksi. Muoti on niin kiehtovaa.

Clairon
© Marica Rosengård

Clairon, työskentelee viestintätoimistossa

– Tällainen helposti päälle heitettävä viitta on täydellinen Pariisin epävakaassa kevätsäässä. Pyöräilen päivittäin viitta viuhuen. Nyt metsästän täydellisiä boot cut -farkkuja ja ylisuuria aurinkolaseja.

Bachia Mbaye
© Marica Rosengård

Bachia Mbaye, tarjoilija

– Olen tosi kiinnostunut pukeutumisesta ja siitä, mitä se viestittää ihmisen persoonasta. Tykkään yhdistellä eri aikakausien ja kulttuurien tyylejä. Tällä hetkellä inspiroidun eniten 1970-luvusta, afrikkalaisesta runsaudesta ja japanilaisesta eleettömyydestä.

Juliana Salazar
© Marica Rosengård

Juliana Salazar, taiteellinen johtaja

– Panostan takkeihin, ja niitä löytyykin kaapistani suuri määrä. Tämä The Frankie Shopista ostettu takki sietää jonkin verran sadetta eli on mainio välikauteen. Etsin aina uusia palttoita, tässä sesongissa se voisi olla reippaasti ruutukuosinen.

Thomas Ragg
© Marica Rosengård

Rokkari brokadissa

Måneskin-yhtyeen kitaristilla Thomas Raggilla on tyyli hallussa. Kolmiosainen brokadipuku on rokkarin valinta. Yhtyeen jäsenet ovat tietysti kaikki tunnettuja tyylitaitureita. Muistamme Etron huikeat nahka-asut voittoisalla euroviisulavalla kolme vuotta sitten.

Naomie Harris
© Marica Rosengård

Valkoinen valloittaa

Näyttelijä Naomie Harris astelee ulos Stella McCartneyn näytöksestä merkin hienossa, valkoisessa housupuvussa. Bleiserin hihahalkiot saavat sen muistuttamaan viittaa. McCartneyn tulevan syksyn näytös esitteli muun muassa räätälöityjä, ylisuuria bleisereitä, joiden hartiat olivat leveät kuin ladon ovet. Niiden kanssa oli puettu lököttävät, ylipitkät housut.

Pariisin katumuoti: Tylliä, hapsuja ja huiveja

Caroline Huang Maquire
© Marica Rosengård

Caroline Huang Maquire, luova johtaja

– Tyylini on hauska, trendikäs ja helposti lähestyttävä. Takkini on New Yorkin Brooklynissa perustetun Tanner Fletcher -merkin, jonka kaikki vaatteet ovat sukupuolineutraaleja. Tyllihameeni on Simone Rochan ja buutsini Acnen. Nyt olen innostunut sinisen eri sävyistä, kaikesta itse neulotun oloisesta ja pallomaisista, runsaista muodoista.

Rose Forslund
© Marica Rosengård

Rose Forslund, markkinoinnin opiskelija

– Tyylini on klassisen minimalistinen. Huivit inspiroivat juuri nyt. Kesällä kiedon hiuksiini silkkisen version. Tanskalaisena vedän kotiinpäin, sillä lempimerkkini on Mads Nørgaard. Chanelin vintagelaukku on silmäteräni, koska sain sen lahjaksi isältäni, joka oli itse valinnut sen.

Mustiin pukeutunut pariskunta
© Marica Rosengård

Kokomustaa eleganssia

Kuten tiedetään, musta edustaa ajatonta eleganssia. Kokomusta yhdistelmä ei voi mennä pieleen. Mutta kyllä on tämän pariskunnan asuissa melkoista potkua. Rouheat pinnat ja sliipattu olemus tuovat mielenkiintoa. Mustaa on tänä keväänä ollut erityisen paljon tarjolla muun muassa Guccilla, Miu Miulla, Bottega Venetalla ja Ferragamolla.

Korlan Madi
© Marica Rosengård

Kirkkaasti muodikas

Malli Korlan Madi ymmärtää värin päälle. Keltainen poncho on väripilkku vailla vertaa. Sesongin muodikkain sävy on nimeltään voinkeltainen.

Emma Winder
© Marica Rosengård

Emma Winder, malli ja vaikuttaja

– Kaikki, mikä kuuluu 1970-lukuun, inspiroi minua, liittyi se sitten tuon ajan elokuviin, musiikkiin tai taidekenttään. Tyylini on monivivahteinen, eli olen melkoinen kame­leontti. Pidän univormupukeutumisesta ja puvuista ylipäätään. Parasta on, kun saan vetää ylleni sedältäni perityn puvun.

Ami ja Aya
© Marica Rosengård

Kaksin kaunihimpi

Japanilaiset identtiset kaksoset Ami ja Aya ovat olleet Pariisin muotiviikkojen vakiokasvoja jo vuosien ajan. Poptähtinä aloittaneet vaikuttajat erottuvat joukosta punaisten hiustensa ja yhteneväisten asujensa ansiosta. Nyt teemana ovat baseball-takit pitkänä ja pätkänä.

3 x kevään tyylikkäimmät asusteet

Pradan vihreä laukku
1. Värillä on väliä: iloa päivään työlaukulla, joka on muun värinen kuin musta. © Marica Rosengård
Sormuksia
2. Enemmän on parempi: sormus tai useampi joka sormeen, eikä rannekorujen määrässäkään kitsastella. © Marica Rosengård
Guccin korokepohjaiset tossut
3. Lenkkarit leikittelevät: tossuissa yhdistellään monia kirkkaita värejä. Nämä ovat Guccin korokepohjaiset versiot. © Marica Rosengård

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 13-14/2024.


X