28.5.2012

Mausteiset chorizomakkarat

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

noin 2 m siansuolia
1 kg jauhettua rasvaista sianlihaa, esim. kylkeä
1 sipuli
5-6 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 dl punaviiniä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl paprikajauhetta
2 tl kuivattua chiliä
2 tl kuivattua oreganoa tai salviaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Pane suolet likoamaan väljään kylmään veteen jääkaappiin. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Lisää viini ja etikka ja kiehauta. Anna jäähtyä ja lisää lihan joukkoon. Lisää paprika, chili, yrttimauste, juustokumina ja korianteri. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja vaivaa hyvin sekaisin. Anna maustua hetki.

Paista taikinasta koekakku ja tarkista mausteet. Jos sinulla ei ole yleiskoneeseen tai lihamyllyyn liitettävää makkarasuppiloa tai muuta makkaralaitetta, voit täyttää suolen pursotinpussilla, jossa on sileäreunainen suutin eli tylla. Pujota suolen pää makkarasuppilon tai tyllan päälle ja laskosta siihen koko suoli. Täytä kone tai pursotinpussi makkaramassalla. Pyydä kaveria painamaan tai veivaamaan makkaramassaa suuttimen läpi suoleen. Jarruta itse suolen purkautumista ja katso, että se täyttyy tasaisesti.

Älä täytä suolta liian täyteen. Kun koko suoli on täynnä, painele mahdolliset ilmakuplat pois päistä ja solmi päät. Paina noin 15 sentin päästä makkarapötkö litteäksi ja kiepauta näin syntynyt makkara itsensä ympäri pari kertaa. Muotoile näin loput makkarat. Kun kieputat niitä aina samaan suuntaan, ne pysyvät kiinni keitettäessä. Kiehauta isossa kattilassa suolalla maustettua vettä. Keitä makkaroita siinä noin 5 minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan. Valuta ja jäähdytä. Makkarat voi pakastaa tässä vaiheessa.
 

Grillaa makkarat ennen tarjoilua. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *