Reseptit

Mehevä kasvispaistos ja lämmin kasvislisäke

Voit käyttää kasvispaistokseen mieleisiäsi kasviksia ja vaihdella niitä maun ja saatavuuden mukaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ mukulaselleriä
  • 1 purjosipuli
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • ½ ruukullista basilikaa
  • 2 tlk raejuustoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 4 munaa
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja

vihanneslisäke:

  • 250 g pinaattia
  • 250 g sokeriherneenpalkoja tai vihreitä papuja
  • vettä +
  • mineraalisuolaa
  • 1 rkl (yrtti)öljyä
  • 1 dl auringonkukan-, pinjan- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuori perunat, porkkanat, palsternakka sekä mukulaselleri ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Huuhdo ja hienonna purjosipuli ja raasta kesäkurpitsa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy suuressa pannussa tai kattilassa ja lisää kaikki kasvikset. Kypsennä niitä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai kasvislientä. Mausta kasvikset mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Hienonna persilja sekä basilika ja lisää ne kasvisten joukkoon. Anna kasvisten vähän jäähtyä ja sekoita niiden joukkoon raejuusto, juustoraaste, munat sekä maissitärkkelysjauhot.

Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä runsas tunti tai kunnes seos on keskeltäkin hyytynyt.

Tee sillä aikaa lisäke. Huuhdo ja puhdista pinaatti ja sokeriherneenpalot tai pavut. Paloittele herneet tai pavut tarvittaessa. Kiehauta mineraalisuolalla maustettu vesi, lisää vihannekset ja keitä niitä 3–5 minuuttia. Valuta vihannekset ja lisää (yrtti)öljy sekä siemenet niiden joukkoon.

Kumoa kasvispaistos vadille ja tarjoa vihanneslisäkkeen, yrttiöljyn sekä raikkaan salaatin kanssa.

Vihje:

Voit käyttää kasvispaistokseen mieleisiäsi kasviksia ja vaihdella niitä maun ja saatavuuden mukaan.

X