Reseptit

Meksikolainen lounaslautanen

Meksikolainen lounaslautanen koostuu kotimaisista kasviksista. Grillikasvisten kera lautasella on herneistä tehtyä guacamolea ja ruisnachoja. Raikas tomaatti-sipulisalsa ja kermaviili toimivat annoksen kastikkeina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meksikolainen lounaslautanen

  • 2-4 maissintähkää
  • 1 munakoiso
  • öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl savupaprikaa

Herneguacamole

  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä tai 1 l palkoherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Tomaattisalsa

  • 2 isoa tomaattia
  • 1 nippusipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 punainen chili
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • kermaviiliä
  • ruisnachoja

Valmistusohje

Meksikolainen lounaslautanen tehdään helposti näin:

1. Tee ensin guacamole. Riivi palkoherneet tai sulata pakasteherneet. Laita herneet sauvasekoittimen kannuun, lisää joukkoon öljy, sitruuna- tai limettimehu, valkosipuli, juustokumina ja suola. Jauha sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon persilja- tai korianterisilppu.

2. Puolita maissintähkät, sipaise öljyllä ja mausta suolalla ja paprikalla. Viipaloi munakoiso, sivele öljyllä molemmin puolin ja mausta sormisuolalla. Grillaa maissintähkiä välillä käännellen noin 10 minuuttia ja munakoisoa noin 3 minuuttia/puoli. 

3. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipulit ja chili. Sekoita ainekset keskenään. Mausta salsa suolalla ja pippurilla.

4. Kokoa annokset lautasille ja tarjoa meksikolainen lounaslautanen kermaviilin ja nachojen kanssa.

Katso myös: Vegepoke

Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

X