Meksikolainen lounaslautanen
Meksikolainen lounaslautanen koostuu kotimaisista kasviksista. Grillikasvisten kera lautasella on herneistä tehtyä guacamolea ja ruisnachoja. Raikas tomaatti-sipulisalsa ja kermaviili toimivat annoksen kastikkeina.
Ainekset
Meksikolainen lounaslautanen
- 2-4 maissintähkää
- 1 munakoiso
- öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl savupaprikaa
Herneguacamole
- 1 pss (200 g) pakasteherneitä tai 1 l palkoherneitä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2-1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl suolaa
- 3 rkl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa
Tomaattisalsa
- 2 isoa tomaattia
- 1 nippusipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 punainen chili
- suolaa
- pippuria
Lisäksi
- kermaviiliä
- ruisnachoja
Valmistusohje
Meksikolainen lounaslautanen tehdään helposti näin:
1. Tee ensin guacamole. Riivi palkoherneet tai sulata pakasteherneet. Laita herneet sauvasekoittimen kannuun, lisää joukkoon öljy, sitruuna- tai limettimehu, valkosipuli, juustokumina ja suola. Jauha sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon persilja- tai korianterisilppu.
2. Puolita maissintähkät, sipaise öljyllä ja mausta suolalla ja paprikalla. Viipaloi munakoiso, sivele öljyllä molemmin puolin ja mausta sormisuolalla. Grillaa maissintähkiä välillä käännellen noin 10 minuuttia ja munakoisoa noin 3 minuuttia/puoli.
3. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipulit ja chili. Sekoita ainekset keskenään. Mausta salsa suolalla ja pippurilla.
4. Kokoa annokset lautasille ja tarjoa meksikolainen lounaslautanen kermaviilin ja nachojen kanssa.
Katso myös: Vegepoke
Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous