Reseptit

Meksikolainen tomaattisalsa

Meksikolainen tomaattisalsa on klassinen meksikolainen kastike, joka toimiin paitsi dippikastikkeena, myös erilaisten taco- ja tortillaruokien lisukkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meksikolainen tomaattisalsa:

  • 4-5 kypsää luumutomaattia
  • 1/2 dl korianteria hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 jalapeno hienonnettuna
  • 1 limetin mehu
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Meksikolainen tomaattisalsa tehdään helposti näin:

1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha.

2. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua jääkaapissa 10-15 minuuttia.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jaa meksikolainen tomaattisalsa kulhoihin ja dippaa nachoilla alkudrinkin kera.

Katso myös: Pico de gallo -salsa

Katso myös Kotiliesi.fi:  Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?

X