Reseptit

Melonisalaatti

Melonisalaatti tehdään hunajamelonista ja kruunataan juustoraastepilvellä. Tässä raikas salaatti melkein minkä tahansa ruoan kylkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonisalaatti

  • 1 kerä jääsalaattia
  • 1/2 hunaja- tai galiamelonia
  • 200 g vadelmia
  • 1 dl emmental- tai parmesaanijuustoa raastettuna

Kastike

  • 2 dl laktoositonta jogurttia
  • 1 tl sinappia
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Melonisalaatti tehdään helposti näin:

1. Revi salaatti tarjoiluvadin pohjalle. Leikkaa meloni kuutioiksi ja lisää salaatin päälle vadelmien kanssa.

2. Raasta juusto ja ripottele raaste salaatin pinnalle.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

Katso myös: Melonia ja mozzarellaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Vesimeloni-labnehsalaatti

X