Reseptit

Miedompi savulohi

Tarjoile savulohta salaatissa, keitettyjen perunoiden kanssa tai ihanan rapean ruisleivän päällä. Tällä ohjeella valmistat savulohta hieman miedommin.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 lohifilee
  • karkeaa suolaa ohut kerros kalan pintaan
  • 2 tl sokeria kalakiloa kohden

Valmistusohje

Kääri kala voipaperiin ja anna maustua painon alla neljä tuntia. Poista kääre ja siirrä kala savustimeen. Bradley Smokerilla savustus alle 25 asteessa kestää 4–5 tuntia.

Vihje:

Weberin Smokey Mountain Cooker Smoker -savustimen avulla kala savustuu sähköttömissä oloissa meheväksi.

X