Misokeitto (Miso Shiru)
Japanilainen misokeitto on kevyttä ruokaa. Sen dash-liemi valmistetaan kombu-merilevästä, boniittikalahiutaleista sekä vedestä.
Ainekset
Dashi-liemi
- 10x10 cm:n kokoinen arkki kombu-merilevää
- 1 l Kylmää vettä
- 30 g suuria boniittikalahiutaleita (noin 2 dl)
Lisäksi keittoon
- 1 pala wakame-merilevää
- 5 cm:n pala purjoa ohuina renkaina
- (friteerattua) tofua kuutioina
- 2 rkl misotahnaa
Valmistusohje
Misokeittoa tarjotaan jokaisella japanilaisella kotiaterialla. Keiton pohjana oleva dashiliemi on yksi japanilaisen ruoan perusaineksista. Dashin taika piilee sen kyvyssä sekä maustaa liemi että vapauttaa muiden raaka-aineiden
1. Tee dashi-liemi. Pane merilevä kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehumapisteeseen. Poista merilevä, ettei liemestä tule kitkerää. Lisää kalahiutaleet ja kuumenna liemi. Kun liemi alkaa kiehua, katkaise lämpö ja anna hiutaleiden hautua 2 minuuttia. Siivilöi liemi harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Säästä kalahiutaleet toiseen dashierään. Dashi säilyy jääkaapissa vain pari päivää.
2. Keitä levää, purjoa ja tofua vähän aikaa dashiliemessä. Lisää misotahna ja kiehauta keitto. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tekeytyä hetki.
Resepti: Keiko Aoshima
Kommentit
Hei Jaakko
Kiitos tarkkasilmäisyydestä. Tarkistimme reseptin ja boniittihiutaleiden määrä oli liian iso. Nyt resepti on korjattu, eli oikea määrä on noin 2 dl.
Terveisin
Ruoka.fi:n toimitus
Kommentit
Tuo 1 litra boniittihiutaleita lienee virhe? 1-2 desilitraa maun mukaan kuullostaisi oikeammalta.
Hei Jaakko
Kiitos tarkkasilmäisyydestä. Tarkistimme reseptin ja boniittihiutaleiden määrä oli liian iso. Nyt resepti on korjattu, eli oikea määrä on noin 2 dl.
Terveisin
Ruoka.fi:n toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous