Reseptit

Misokeitto (Miso Shiru)

Japanilainen misokeitto on kevyttä ruokaa. Sen dash-liemi valmistetaan kombu-merilevästä, boniittikalahiutaleista sekä vedestä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Dashi-liemi

  • 10x10 cm:n kokoinen arkki kombu-merilevää
  • 1 l Kylmää vettä
  • 30 g suuria boniittikalahiutaleita (noin 2 dl)

Lisäksi keittoon

  • 1 pala wakame-merilevää
  • 5 cm:n pala purjoa ohuina renkaina
  • (friteerattua) tofua kuutioina
  • 2 rkl misotahnaa

Valmistusohje

Misokeittoa tarjotaan jokaisella japanilaisella kotiaterialla. Keiton pohjana oleva dashiliemi on yksi japanilaisen ruoan perusaineksista. Dashin taika piilee sen kyvyssä sekä maustaa liemi että vapauttaa muiden raaka-aineiden

1. Tee dashi-liemi. Pane merilevä kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehumapisteeseen. Poista merilevä, ettei liemestä tule kitkerää. Lisää kalahiutaleet ja kuumenna liemi. Kun liemi alkaa kiehua, katkaise lämpö ja anna hiutaleiden hautua 2 minuuttia. Siivilöi liemi harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Säästä kalahiutaleet toiseen dashierään. Dashi säilyy jääkaapissa vain pari päivää.

2. Keitä levää, purjoa ja tofua vähän aikaa dashiliemessä. Lisää misotahna ja kiehauta keitto. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tekeytyä hetki.

Resepti: Keiko Aoshima

X