Reseptit

Misokeitto (Miso Shiru)

3.10.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Japanilainen misokeitto on kevyttä ruokaa. Sen dash-liemi valmistetaan kombu-merilevästä, boniittikalahiutaleista sekä vedestä.

Ainekset

Dashi-liemi

10x10 cm:n kokoinen arkki kombu-merilevää
1 l Kylmää vettä
30 g suuria boniittikalahiutaleita (noin 2 dl)

Lisäksi keittoon

1 pala wakame-merilevää
5 cm:n pala purjoa ohuina renkaina
(friteerattua) tofua kuutioina
2 rkl misotahnaa

Valmistusohje

Misokeittoa tarjotaan jokaisella japanilaisella kotiaterialla. Keiton pohjana oleva dashiliemi on yksi japanilaisen ruoan perusaineksista. Dashin taika piilee sen kyvyssä sekä maustaa liemi että vapauttaa muiden raaka-aineiden

1. Tee dashi-liemi. Pane merilevä kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehumapisteeseen. Poista merilevä, ettei liemestä tule kitkerää. Lisää kalahiutaleet ja kuumenna liemi. Kun liemi alkaa kiehua, katkaise lämpö ja anna hiutaleiden hautua 2 minuuttia. Siivilöi liemi harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Säästä kalahiutaleet toiseen dashierään. Dashi säilyy jääkaapissa vain pari päivää.

2. Keitä levää, purjoa ja tofua vähän aikaa dashiliemessä. Lisää misotahna ja kiehauta keitto. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tekeytyä hetki.

Resepti: Keiko Aoshima

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme