Reseptit

Mureat juustokeksit

14.12.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 rkl Kylmää vettä
50 g juustoraastetta
1 kpl kananmuna
unikonsiemeniä

Valmistusohje

Mureat juustokeksit maistuvat juustojen ja hillon kanssa.

  • Nypi jauho-leivinjauhoseos ja voi sekaisin sormin tai käytä monitoimikonetta. Lisää juustoraaste ja vesi nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Tee taikinasta pötkö ja anna sen kovettua jääkaapissa.
  • Leikkaa pötköstä reilun sentin paksuisia viipaleita ja pane ne pellille. Painele viipaleisiin haarukalla koristeet, sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Suosittelemme