Reseptit

Mureat juustokeksit

14.12.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Nämä juustokeksit ovat niin mureita, että ne oikein sulavat suuhun. Tarjoa juustolautasen tai hillon kera.

Ainekset

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 rkl Kylmää vettä
50 g juustoraastetta
1 kpl kananmuna
unikonsiemeniä

Valmistusohje

Mureat juustokeksit maistuvat juustojen ja hillon kanssa.

  • Nypi jauho-leivinjauhoseos ja voi sekaisin sormin tai käytä monitoimikonetta. Lisää juustoraaste ja vesi nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Tee taikinasta pötkö ja anna sen kovettua jääkaapissa.
  • Leikkaa pötköstä reilun sentin paksuisia viipaleita ja pane ne pellille. Painele viipaleisiin haarukalla koristeet, sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme