Mustaherukka-inkiväärimehu
Mustaherukkamehu maistuu sekä kylmänä että kuumana. Sitruunan makuisella kivennäisvedellä laimennettuna syntyy mehusta raikas tervetuliaisdrinkki.
Ainekset
- 1 kg kypsiä mustaherukoita
- 4 dl vettä
- 50 g inkivääriä
- 5 dl sokeria/mehulitra
- 1 luomusitruuna
Valmistusohje
1. Perkaa mustaherukat kattilaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi lastuiksi ja lisää lastut kattilaan sitruunankuorisuikaleiden kanssa. Lisää vesi ja kuumenna marjat kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
2. Kaada mehu talteen tiheän siivilän läpi. Älä painele marjamassaa, ettei mehusta tule sameaa. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää tarvittava määrä sokeria. Kiehauta mehu ja lisää sitruunamehu.
3. Kuori vaahto pois mehun pinnalta.
4. Pullota mehu kuumennettuihin, puhtaisiin pulloihin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous