Reseptit

Mustaherukka-inkiväärimehu

Mustaherukkamehu maistuu sekä kylmänä että kuumana. Sitruunan makuisella kivennäisvedellä laimennettuna syntyy mehusta raikas tervetuliaisdrinkki.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kypsiä mustaherukoita
  • 4 dl vettä
  • 50 g inkivääriä
  • 5 dl sokeria/mehulitra
  • 1 luomusitruuna

Valmistusohje

1. Perkaa mustaherukat kattilaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi lastuiksi ja lisää lastut kattilaan sitruunankuorisuikaleiden kanssa. Lisää vesi ja kuumenna marjat kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

2. Kaada mehu talteen tiheän siivilän läpi. Älä painele marjamassaa, ettei mehusta tule sameaa. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää tarvittava määrä sokeria. Kiehauta mehu ja lisää sitruunamehu.

3. Kuori vaahto pois mehun pinnalta.

4. Pullota mehu kuumennettuihin, puhtaisiin pulloihin.

X