Reseptit

Mustikka-piimäpannacotta

Piimäpannacotta saa tässä reseptissä raikkautta ja väriä mustikoista. Voit tehdä jälkiruoan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl piimää
  • 3 rkl mustikkahilloa
  • 2 dl jäisiä mustikoita

Valmistusohje

Piimäpannacotta valmistuu näin.

1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta seos. Puserra liivatteet kuiviksi ja sekoita kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää joukkoon piimä.

2. Sekoita jäiset mustikat mustikkahilloon. Jaa seos lasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle. Kaada päälle hyytelöseos. Peitä lasit kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele piimäpannacotta mustikoilla vasta tarjoiluvaiheessa.

Katso myös: Mustikka-jogurttimalja

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikka-juustokakkujäätelö

X