Reseptit

Mustikka-piimäpannacotta

2.12.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Piimä ja marjat antavat pannacotalle raikkautta. Voit tehdä jälkiruoan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Ainekset

3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
3 rkl mustikkahilloa
2 dl jäisiä mustikoita

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta seos. Puserra liivatteet kuiviksi ja sekoita kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää joukkoon piimä.

2. Sekoita jäiset mustikat mustikkahilloon. Jaa seos lasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle. Kaada päälle hyytelöseos. Peitä lasit kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele marjoilla tarjoiluvaiheessa.

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme