21.7.2017

Mustikkajäädykekakku

Teksti: taina Salovaara Kuvat: jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Jäädykekakkuun sopivat mustikoiden ja mansikoiden sijasta myös mustaherukat ja vadelmat.

Ainekset

150 g kaura- tai digestivekeksejä
1 rkl sokeria
75 g voita

täyte

3 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
200 g tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vispikermaa
4 dl mustikoita

päälle

2 dl mustikoita
3 dl mansikoita

Valmistusohje

1. Murskaa keksit. Sulata voi ja lisää keksimurusiin sokerin kanssa. Vuoraa noin 20 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohjan päälle. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tomu- ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma. Kääntele vaahto juustoseokseen.

3. Soseuta mustikat sauvasekoittimella sileäksi. Kääntele sose juustoseokseen. Liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Pakasta torttu.

4. Ota kakku pakastimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Koristele pinta tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla.

Jäädytetty juustokakku on kesäherkku vailla vertaa:

jäädytetty mansikkajuustokakku

Jäädytetty mansikkajuustokakku

jäädytetty kinuski-juustokakku

Jäädytetty kinuskijuustokakku

suklainen jäätelökakku

Suklainen jäätelökakku

Kotiliesi.fi: Jäädytetty juustokakku

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi