Reseptit

Suklainen jäätelökakku

16.8.2012 Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Juustokakku maistuu myös jäädytettynä. Tässä herkussa hurmaa suklaan ja kahvin klassinen liitto.

Ainekset

pohja:

10 kpl kokojyvä Digestive-keksejä
40 g voita

täyte:

4 rkl kahvia
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1.5 dl kuohukermaa
2 keltuaista
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Murenna keksit, lisää voi sulatettuna. Painele seos sileäreunaiseen vuokaan. Silikonivuoka on tähän kätevä.

Aseta kulho vesihauteeseen ja paloittele kulhoon suklaa. Anna sulaa. Lisää kahvi, sokeri, 1 dl kermaa ja keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes keltuainen kypsyy ja saostaa suklaaliemen. Ota kulho vesihauteesta ja sekoita suklaamassaan tuorejuusto sekä vaniljasokeri.

Valuta suklaaseos murupohjan päälle vuokaan.

Vaahdota loppu kuohukerma ja lisää täytteen päälle viiruiksi. Vedä veitsellä viirut ristiin, jolloin pintaan syntyy marmorikuvio. Pakasta kakku ja tarjoa jäätelön tapaan.

Oikotie:

Hyydytä kakku somassa lasivuoassa ja tarjoa siinä, jolloin ei tarvitse hätäillä kakun siirtämistä!

Vihje:

Säästä valkuaiset, vatkaa 2 rkl sokerin kanssa ja levitä pakastemarjojen päälle. Pistä uuniin ja kuorruta 200-asteisessa uunissa. Nopea jälkiruoka sellaiselle, joka ei voi syödä viljaa.

Suosittelemme