Reseptit

Mustikkasorbettia ja kuohuviiniä

Ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka syntyy mustikkasorbetista ja kuohuviinistä. Makea marenkihuntu pyöristää makunautinnon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 200 g pakastemustikoita
  • 2 kananmunan valkuaista

Lisäksi:

  • 100 g pensasmustikoita
  • 4 pientä marenkia
  • 2 dl kuohuviiniä

Valmistusohje

1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna niin, että sokeri liukenee. Keitä hiljaa poreillen viisi minuuttia ja jäähdytä. Lisää liemeen pakastemustikat ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele marja-sokeriseos valkuaisten joukkoon niin, että seos on tasaista.

3. Pyöristä massa sorbetiksi jäätelökoneessa tai kaada massa leipävuokaan ja pakasta vähintään kuusi tuntia. Sekoita massaa pari kertaa pakastamisen aikana, jotta saat tasaisen sorbetin.

4. Tee sorbetista kauniit pallot jäätelökauhalla lasimaljoihin. Lisää muutama pensasmustikka ja murenna päälle marenkia. Kaada lopuksi maljaan kuohuviini ja tarjoile heti.

X