Reseptit

Nakkimunakas uunissa

Nakkimunakas on arjen pelastaja. Ainesosat ovat yksinkertaiset, edulliset ja löytyvät taatusti jokaisen jääkaapista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-5 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta
  • 4 mausteista nakkia
  • silputtua persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Nakkimunakas valmistetaan uunissa. Tarjoa nakkimunakas tillikurkkujen kanssa.

Riko munien rakenne haarukalla, lisää vesi ja mausteet. Kaada seos voideltuun, uunikestävään, halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseen vuokaan tai pannuun. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kuusi minuuttia, lisää juustoraaste ja paistinpannulla ruskistetut nakkipalat ja kypsennä edelleen, kunnes munakas on kypsää, mutta vielä rakenteeltaan kosteaa. Ripottele pinnalle persilja- tai basilikasilppua. Tarjoa heti.

X