Reseptit

Neljän sipulin piiras ja vesikrassisalaatti

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sipulipiiras:

  • 400 g peruna-ruispiirakkataikinaa (pakaste, esim. Kymppi Kevyt Piirakkataikina, rasvaa 6,3 %)
  • 4 kpl keltasipulia
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 100 g purjosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl portviiniä
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 2 kpl kananmunia

Vesikrassisalaatti:

  • 125 g kotijuustoa (rasvaa 9 %, esim. Valio)
  • 1 nippu vesikrassia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoista balsamicoa

Valmistusohje

 Neljän sipulin piiras saa makua lorauksesta portviiniä.

1 Painele sulanut taikina piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin.
2. Leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja kuullota ne pannulla öljyn kanssa. Mausta hyvin ja lisää lopuksi portviini. Hauduta sipuliseos pehmeäksi, anna jäähtyä hetki ja kaada se piirakkapohjan päälle.
3. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada piirakan pinnalle. Tasoittele sipulipiiraan pinta hyvin ja kypsennä 210-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
4. Tee sillä välin vesikrassisalaatti. Sekoita öljy ja balsamico keskenään. Marinoi halkaistuja tomaatinpuolikkaita siinä 15 minuutin ajan.
5. Sekoita vesikrassi ja tomaatit keskenään ja nostele kotijuustoviipaleiden päälle. Tarjoile lämpimän sipulipiirakan seurana.

Ohje: Alex Nurmi

 

X