Nokkosmuhennos
Nokkosmuhennos on ihanan kermainen ruokalaji, joka valmistuu nopeasti puolessa tunnissa. Tarjoile kypsän lihan tai perunoiden kanssa.
Ainekset
- 2 l pieniä nokkosenlehtiä
- vettä
- 1-2 varrellista sipulia
- öljyä
- 3 dl luomukermaa
- vettä
- 6-8 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuina
- hieman suolaa
- hieman limepippuria
Valmistusohje
Näin valmistat nokkosmuhennoksen
- Huuhdo nokkoset huolellisesti ja keitä niitä runsaassa vedessä muutama minuutti. Valuta nokkoset kuiviksi ja hienonna ne terävällä veitsellä tai saksilla. Hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää nokkoset, kerma sekä tilkka vettä ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
- Mausta hienonnetulla basilikalla, suolalla ja limepippurilla.
- Tarjoa nokkosmuhennos keitettyjen uusien perunoiden ja paistettujen kalafileiden kanssa.
- Kalafileet voi myös täyttää hienonnetuilla villivihanneksilla ja hauduttaa kalaliemessä kypsiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous