Reseptit

Nokkosmuhennos

Nokkosmuhennos on ihanan kermainen ruokalaji, joka valmistuu nopeasti puolessa tunnissa. Tarjoile kypsän lihan tai perunoiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l pieniä nokkosenlehtiä
  • vettä
  • 1-2 varrellista sipulia
  • öljyä
  • 3 dl luomukermaa
  • vettä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuina
  • hieman suolaa
  • hieman limepippuria

Valmistusohje

Näin valmistat nokkosmuhennoksen

  1. Huuhdo nokkoset huolellisesti ja keitä niitä runsaassa vedessä muutama minuutti. Valuta nokkoset kuiviksi ja hienonna ne terävällä veitsellä tai saksilla. Hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää nokkoset, kerma sekä tilkka vettä ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
  4. Mausta hienonnetulla basilikalla, suolalla ja limepippurilla.
  5. Tarjoa nokkosmuhennos keitettyjen uusien perunoiden ja paistettujen kalafileiden kanssa.
  6. Kalafileet voi myös täyttää hienonnetuilla villivihanneksilla ja hauduttaa kalaliemessä kypsiksi.
X