Reseptit

Nopea omenapiirakka

Nopean ja helpon omenapiirakan taikina-ainekset vain sekoitetaan yhdessä kulhossa, ja taikina levitetään omenaviipaleiden päälle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopea omenapiirakka:

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4-6 kotimaista omenaa
  • 1 tl kanelia
  • (mantelilastuja)

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Valmistusohje

1. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita muna taikinaan.

2. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoinen uunivuoka. Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot
vuoan pohjalle ja ripottele niiden pinnalle kaneli. Levitä päälle taikina ja ripottele halutessasi pinnalle mantelilastuja.

3. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes sen pinta on kauniin ruskea ja rapea. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

 

X