Reseptit

Nopea omenatorttu

Kun pakastetaikinapohjan täyttää omenilla, voilla ja kanelilla ja päälle lisää kuohukermaa ja vaniliinisokeria, syntyy nopea omenatorttu, joka muistuttaa klassista tarte tatinia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso pakastelehtitaikinalevy

täyte:

  • 2 rkl täysruokosokeria
  • 3 rkl voita
  • 4 keskikokoista omenaa lohkoina
  • 1 tl kanelia

tarjoiluun:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Tämä nopea omenatorttu on helpompi versio klassisesta tarte tatinista.

1. Sulata taikina ja painele se pyöreän piirakkavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Sulata sokeri varovasti paistinpannulla. Lisää voi varovasti sekoittaen. Kun seos on tasaista lisää omena-lohkot. Hauduta miedolla lämmöllä niin, että omenat pehmenevät ja karamellisoituvat. Mausta seos kanelilla.

3. Kaada kuuma omenaseos piirakkapohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Tarjoile lämmin piirakka kermavaahdon kera.

X