
Nopeat pähkinä-kinuskileivokset
Jos paahdettuja pähkinöitä jää pähkinä-kinuskileivosten kokoamisen jälkeen yli, ne sopivat sellaisinaan naposteltaviksi.
Ainekset
- 1 pkt/ 6 kpl lehtitaikinalevyjä
Paahdetut pähkinät:
- 2 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- 200 g erilaisia pähkinöitä maun mukaan
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- ripaus sormisuolaa
täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
viimeistelyyn:
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
Valmistusohje
1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt kolmeen osaan. Pistele levyt haarukalla ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Jäähdytä. Jos levyt kohoavat kovasti, paina niitä hieman matalammiksi.
2. Sulata voi ja hunaja paistinpannulla ja lisää joukkoon pähkinät. Paista muutama minuutti keskilämmöllä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään hetkeksi. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
3. Vaahdota kuohukerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
4. Lusikoi joka kolmannelle levylle kermavaahtoa ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Tee kaksi uutta kerrosta samaan tapaan ja viimeistele pinta kinuskikastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous