Reseptit

Nyhtöpaisti

Tarjoa tämä Teresa Välimäen reseptin nyhtöpaisti esimerkiksi paahdetun perunasalaatin höysteenä tai uunijuuresten kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtöpaisti

  • noin 1 kg naudan lapaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 sipulia lohkottuna
  • 5 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 10 mausteneilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 tähtianis
  • 1 pala pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • vettä

mausteliemi

  • 3 dl punaviiniä
  • 1/ 2 dl balsamicoa
  • 2–3 rkl hunajaa
  • ripaus chiliä

Valmistusohje

Nyhtöpaisti eli pulled beef naudan lavasta tehdään helposti näin:

1. Laita liha isoon kattilaan. Lisää joukkoon juurekset, sipulilohkot ja mausteet. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 3 tuntia. Nosta liha liemestä ja revi jäähtyneenä vuokaan.

2. Siivilöi 3 dl lientä kattilaan. Lisää punaviini, balsamico ja hunaja. Mausta chilillä. Keitä kastiketta kokoon niin kauan, että jäljellä on noin puolet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

3. Kaada liemi lihan joukkoon. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kääntele lihaa kolme kertaa paahtamisen aikana. Lisää keitinlientä, jos liha kuivuu.

4. Tajoa nyhtöpaisti paahdetun perunasalaatin tai uunijuuresten kanssa.

Katso myös:

Ranskalainen lihapata, Pot-au-feu, Ruoka.fi

Naudanliha-juurespata, Ruoka.fi

Maukas stroganoff, Kotiliesi.fi

X