Reseptit

Nyhtöpaisti

12.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

noin 1 kg naudan lapaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia lohkottuna
5 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
10 mausteneilikkaa
2 kanelitankoa
1 tähtianis
pala tuoretta inkivääriä viipaleina
vettä

mausteliemi

3 dl punaviiniä
1/ 2 dl balsamicoa
2–3 rkl hunajaa
ripaus chiliä

Valmistusohje

Tarjoa tämä Teresa Välimäen reseptin nyhtöpaisti paahdetun perunasalaatin höysteenä.

1. Laita liha isoon kattilaan. Lisää joukkoon juurekset, sipulilohkot ja mausteet. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 3 tuntia. Nosta liha liemestä ja revi jäähtyneenä vuokaan.

2. Siivilöi 3 dl lientä kattilaan. Lisää punaviini, balsamico ja hunaja. Mausta chilillä. Keitä kastiketta kokoon niin kauan, että jäljellä on noin puolet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

3. Kaada liemi lihan joukkoon. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kääntele lihaa kolme kertaa paahtamisen aikana. Lisää keitinlientä, jos liha kuivuu.

Katso myös:

Ranskalainen lihapata, Pot-au-feu, Ruoka.fi

Naudanliha-juurespata, Ruoka.fi

Maukas stroganoff, Kotiliesi.fi