Reseptit

Omenainen paisti

Tarjoa hirven tai peuran sisäpaisti maukkaan omenakastikkeen kera.
Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 kg hirven tai peuran sisäpaistia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 1 oksa rosmariinia, timjamia tai katajaa
  • 4 omenaa
  • 1 dl omenamehua
  • 2 tl karkeaa merisuolaa tai savusuolaa

omenakastike:

  • 2 dl paistolientä
  • 4 dl vettä
  • 1 dl omenatuoremehua tai omenaviiniä
  • 2 rkl maissisuurustetta
  • 1 dl omenasosetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl kanelia
  • (2 dl kuohukermaa)

Valmistusohje

Ota paisti sulamaan edellisenä päivänä. Kuivaa lihan pinta ja aseta paisti ritilän päälle uunipellille. Hiero paistiin ohuelti sinappia, öljyä ja mausteita. Leikkaa omena viipaleiksi ja levitä paistin pinnalle.

Kypsennä paistia 175-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Valele välillä omenamehulla tai halutessa omenaviinillä. Ripota kypsän paistin pintaan suola ja anna paistin jäähtyä rauhassa. Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan.

Omenakastike:

Jatka paistolientä vedellä ja omenamehulla. Sekoita joukkoon omenasose ja mausta liemi suolalla ja mustapippurilla – maistele välillä. Kiehauta ja suurusta ripoteltavalla maizena-suurusteella.

Voit tarjota kastikkeen sellaisenaan tai kuohukermalla rikastettuna kuten kuvassa. Lisää kerma suurustettuun kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi.

X