omenapiirakantäyte purkissa
Reseptit

Omenapiirakantäyte purkissa

Omenasadon voi keittää valmiiksi herkulliseksi piirakantäytteeksi. Valmis omenapiirakantäyte purkissa nopeuttaa leivontaa. Piirakka syntyy käden käänteessä, kun vielä hyödynnät valmista pakastemurotaikinaa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenapiirakantäyte purkissa

  • 1 kg omenoita lohkoina (kiinteää lajiketta, kuorittuina)
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 dl maissitärkkelystä
  • 1 dl omenamehua

Valmistusohje

Omenapiirakantäyte purkissa tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan omenalohkot, hillosokeri, siirappi, sitruunan mehu sekä kaneli.

2. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

3. Sekoita maissitärkkelys desilitraan omenamehua ja kaada se ohuena nauhana omenaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

4. Kuumenna taas kiehuvaksi, keitä pari kolme minuuttia ja nosta kattila liedeltä.

5. Jäähdytä hetki ja purkita omenapiirakantäyte desinfioituun purkkiin. Sulje purkki ja säilytä viileässä. Täyte säilyy hyvänä vähintään 3 kuukautta.

Katso myös: Omenakompotti

Katso myös Kotiliesi.fi: Tee itse omenoista hilloa, sosetta ja marmeladia – ihastu uusiin makupareihin

X