Omenapiirakantäyte purkissa
Omenasadon voi keittää valmiiksi herkulliseksi piirakantäytteeksi. Valmis omenapiirakantäyte purkissa nopeuttaa leivontaa. Piirakka syntyy käden käänteessä, kun vielä hyödynnät valmista pakastemurotaikinaa.
Ainekset
Omenapiirakantäyte purkissa
- 1 kg omenoita lohkoina (kiinteää lajiketta, kuorittuina)
- 3 dl hillosokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl kanelia
- 1/2 dl maissitärkkelystä
- 1 dl omenamehua
Valmistusohje
Omenapiirakantäyte purkissa tehdään helposti näin:
1. Mittaa kattilaan omenalohkot, hillosokeri, siirappi, sitruunan mehu sekä kaneli.
2. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Sekoita maissitärkkelys desilitraan omenamehua ja kaada se ohuena nauhana omenaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Kuumenna taas kiehuvaksi, keitä pari kolme minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
5. Jäähdytä hetki ja purkita omenapiirakantäyte desinfioituun purkkiin. Sulje purkki ja säilytä viileässä. Täyte säilyy hyvänä vähintään 3 kuukautta.
Katso myös: Omenakompotti
Katso myös Kotiliesi.fi: Tee itse omenoista hilloa, sosetta ja marmeladia – ihastu uusiin makupareihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous