Omenasohjo
Pakastetuista omenanpaloista ja jogurtista syntyy tehosekoittimsessa raikas jälkiruoka, joka koristellaan itsetehdyillä omenalastuilla.
Ainekset
- 4 isoa omenaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 250 g turkkilaista jogurttia
- 0.5 dl tomusokeria
- pari hyppysellistä kardemummaa
Omenalastut
- 3 omenaa
- 3 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele omenat. Pane ne sitruunamehun kanssa muovipussiin ja pakasta vähintään 2 tunniksi.
2. Kuumenna kiertoilmauuni 90-asteiseksi. Keitä omenalastuja varten liemi vedestä, sitruunamehusta ja sokerista. Anna jäähtyä. Leikkaa omenat kuorineen lehdenohuiksi viipaleiksi. Kasta omenaviipaleet liemeen ja pane siivut leivinpaperin päälle. Kuivaa uunin keskiosassa pari tuntia tai kunnes lastut ovat rapeita.
3. Ota omenapalat pakastimesta ja jauha ne tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa yhdessä jogurtin, tomusokerin ja kanelin kanssa. Lusikoi seos laseihin ja koristele omenalastuilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous