Reseptit

Omenasohjo

Pakastetuista omenanpaloista ja jogurtista syntyy tehosekoittimsessa raikas jälkiruoka, joka koristellaan itsetehdyillä omenalastuilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa omenaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • 0.5 dl tomusokeria
  • pari hyppysellistä kardemummaa

Omenalastut

  • 3 omenaa
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele omenat. Pane ne sitruunamehun kanssa muovipussiin ja pakasta vähintään 2 tunniksi.

2. Kuumenna kiertoilmauuni 90-asteiseksi. Keitä omenalastuja varten liemi vedestä, sitruunamehusta ja sokerista. Anna jäähtyä. Leikkaa omenat kuorineen lehdenohuiksi viipaleiksi. Kasta omenaviipaleet liemeen ja pane siivut leivinpaperin päälle. Kuivaa uunin keskiosassa pari tuntia tai kunnes lastut ovat rapeita.

3. Ota omenapalat pakastimesta ja jauha ne tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa yhdessä jogurtin, tomusokerin ja kanelin kanssa. Lusikoi seos laseihin ja koristele omenalastuilla.

Lisää omenaisia jälkiruokia:

971575-omenakiisseli.jpg

Omenakiisseli

943891-uuniomenat.jpg

Kuorrutetut uuniomenat

982466-OmenaLohkot2048.jpg

Hunajaista omenaa ja vaniljavaahtoa

Kotiliesi.fi: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

X