Reseptit

Paahdettu peruna-seesamisalaatti

Kokeile perunasalaattia uudella twistillä. Paahdetulle perunasalaatille maun antaa aromikas seesamiöljy, seesaminsiemet ja raikas kevätsipuli.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Kokeile perunasalaattia uudella twistillä. Paahdetulle perunasalaatille maun antaa aromikas seesamiöljy, seesaminsiemet ja raikas kevätsipuli.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu perunasalaatti:

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 2 rkl sesamiöljyä
  • ripaus currya
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuina
  • 1 nippu kevätsipulia

Seesamikastike:

  • 1/2 dl seesamiöljyä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa perunat. Puolita ne ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon seesamiöljy, curry, cayennenpippuri sekä suola. Kaada perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman.

2. Kääntele joukkoon paistinpannulla paahdetut seesaminsiemenet ja hienonnettu kevätsipuli.

3. Sekoita kastikkeen ainekset ensin keskenään ja kääntele sitten kastike perunasalaatin joukkoon.

X