Reseptit

Paahdetut persimonit ja kanelikerma

Persimoni on maultaan makea ja vaniljainen. Se sopii hienosti joulun jälkiruoaksi karamellisoituna ja kanelikermavaahdon kera tarjoiltuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut persimonit:

  • 3-4 sharonhedelmää (tai persimonia)
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • ripaus kanelia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna

Valmistusohje

Paahdetut persimonit tehdään näin:

1. Vaahdota ensin kerma ja mausta vaahto tomusokerilla ja kanelilla.

2. Leikkaa persimon- tai sharonhedelmät noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

3. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannulla ja paista viipaleita molemmin puolin noin minuutin verran. Nostele viipaleet lautasille ja anna jäähtyä hetki.

4. Lusikoi päälle kanelikermavaahtoa ja viimeistele pekaanipähkinöillä. Tarjoa paahdetut persimonit kanelikerman kanssa heti.

Kaipaatko lisää persimon-reseptejä? Kokosimme tarjolle parhaat ohjeet.

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimon-juureslisuke

X