Reseptit

Pähkinätoscakakku

Toscakakussa maistuvat monenlaiset pähkinät, kaneli ja kardemumma. Kakku on koristeltu juhlavaksi hopeapuuterilla ja lumitähtikoristeilla. Koristeita löydät markettien leivontaosastoilta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 125 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 dl maitoa

Toscakuorrutus:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl erilaisia pähkinöitä

Pinnalle:

  • hopeapuuteria
  • sokeritähtiä

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan maidon kanssa. Peitä irtopohjavuoka (22 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

2. Tee kuorrutus pohjan paistuessa. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pähkinät ja keitä miedolla lämmöllä noin minuutin ajan.

3. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Paista kakkua 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Sivele jäähtyneen kakun pintaan hopeapuuteria ja ripottele pinnalle sokerikoristeita.

X