Reseptit

Paistettu entrecôte ja vuohenjuustosalaatti

Paistettu enrtecote ja vuohenjuustosalaatti sopii sunnuntairuoaksi. Lihan voi paistaa uunissa tai sään salliessa vaikka ulkona grillissä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu entrecote:

  • 4 kpl entrecôte-pihvejä
  • 2 rkl voita
  • 1+2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Vuohenjuustosalaatti:

  • 200 g vuohenjuustoa (4 ohutta viipaleena)
  • 200 g versosalaattia

Kastike:

  • 1 pieni fenkoli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon muuta kastikkeen ainekset ja jätä tekeytymään.

2. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuumenna voi ja 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet. Paista pihveihin hyvät pintavärit ja mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Kääri ne napakasti folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia.

3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Kuumenna ja paista vuohen juustokiekkoihin ruskea pintaväri. Älä paista juustoja liian kauan, etteivät ne sula.

4. Kääntele fenkolikastike versosalaatin joukkoon ja jaa salaatti lautasille. Lisää päälle pihvit ja pihvien päälle paistetut vuohenjuustot.

5. Koristele yrteillä tai syötävillä kukilla.

Katso myös: Pariloitu entrecôte ja mustapapu-pekonimuhennosta

Kotiliesi.fi: Grillattu entrecôte asado

X