Paistettu entrecôte ja vuohenjuustosalaatti
Paistettu enrtecote ja vuohenjuustosalaatti sopii sunnuntairuoaksi. Lihan voi paistaa uunissa tai sään salliessa vaikka ulkona grillissä.
Ainekset
Paistettu entrecote:
- 4 kpl entrecôte-pihvejä
- 2 rkl voita
- 1+2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Vuohenjuustosalaatti:
- 200 g vuohenjuustoa (4 ohutta viipaleena)
- 200 g versosalaattia
Kastike:
- 1 pieni fenkoli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Viimeistelyyn:
- tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon muuta kastikkeen ainekset ja jätä tekeytymään.
2. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuumenna voi ja 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet. Paista pihveihin hyvät pintavärit ja mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Kääri ne napakasti folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia.
3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Kuumenna ja paista vuohen juustokiekkoihin ruskea pintaväri. Älä paista juustoja liian kauan, etteivät ne sula.
4. Kääntele fenkolikastike versosalaatin joukkoon ja jaa salaatti lautasille. Lisää päälle pihvit ja pihvien päälle paistetut vuohenjuustot.
5. Koristele yrteillä tai syötävillä kukilla.
Katso myös: Pariloitu entrecôte ja mustapapu-pekonimuhennosta
Kotiliesi.fi: Grillattu entrecôte asado
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous