Reseptit

Paistettu riisi ja simpukoita

Paistettu riisi simpukoiden kera on makoisa suolapala, joka valmistuu näppärästi säilyke­simpukoista ja esikeitetystä rii­sistä.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu riisi ja simpukoita:

  • 4 dl kypsää riisiä
  • 1 tlk (200 g) savustettuja simpukoita öljyssä (esim. Pirkka)
  • 1 dl kalalientä tai vettä ja kalaliemikuutio
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • (1/2 tl suolaa)
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Paistettu riisi simpukoiden kera valmistuu näin:

1. Käytä ruokaan kypsää riisiä. Voit myös kypsentää etukäteen risottoon par­haiten sopivaa arborio­riisiä pak­kauksen ohjeen mukaan ja pakata riisi mukaan kylmälaukkuun. Mikä tahansa valmiiksi kypsennetty täh­deriisi sopii myös ruokaan.

2. Kuumenna kypsä riisi öljytilkan kanssa pannulla. Lisää sitruuna ja simpukat öljyliemessä ja lämmitä seos. Jaa ruoka uuniin tai grilliin so­piviin kotilokuoriin tai annoskulhoi­hin. Ripota pinnalle parmesaaniraas­tetta ja paahda rapeiksi. Tarjoa kuumana.

Katso myös: Nasi goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke

X