Paistettu riisi ja simpukoita
Paistettu riisi simpukoiden kera on makoisa suolapala, joka valmistuu näppärästi säilykesimpukoista ja esikeitetystä riisistä.
Ainekset
Paistettu riisi ja simpukoita:
- 4 dl kypsää riisiä
- 1 tlk (200 g) savustettuja simpukoita öljyssä (esim. Pirkka)
- 1 dl kalalientä tai vettä ja kalaliemikuutio
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- (1/2 tl suolaa)
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Paistettu riisi simpukoiden kera valmistuu näin:
1. Käytä ruokaan kypsää riisiä. Voit myös kypsentää etukäteen risottoon parhaiten sopivaa arborioriisiä pakkauksen ohjeen mukaan ja pakata riisi mukaan kylmälaukkuun. Mikä tahansa valmiiksi kypsennetty tähderiisi sopii myös ruokaan.
2. Kuumenna kypsä riisi öljytilkan kanssa pannulla. Lisää sitruuna ja simpukat öljyliemessä ja lämmitä seos. Jaa ruoka uuniin tai grilliin sopiviin kotilokuoriin tai annoskulhoihin. Ripota pinnalle parmesaaniraastetta ja paahda rapeiksi. Tarjoa kuumana.
Katso myös: Nasi goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka
Katso myös Kotiliesi.fi: Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous